Vinyyliverhous

Aito kanadalainen Gentek-vinyyliverhous oman maahantuonnin kautta!

Suunnittelusta toteutukseen - takuutyönä!

Mitä se on?

Vinyyliverhous on täysin huoltovapaa rakennusten ulkoverhousmateriaali. Vinyyliverhousta on maailmalla käytetty jo 60 vuoden ajan ja Suomestakin löytyy 50 vuotta vanhoja vinyyliverhottuja taloja. Pohjois-Amerikassa se on yleisin verhousmateriaali pientaloissa.

Ulkonäöltään vinyyliverhous muistuttaa peittomaalattua lautaa. Se on kuitenkin huomattavasti kestävämpi ja helppohoitoisempi. Vinyyliverhouksen kestävyys perustuukin sen ainutlaatuiseen rakenteeseen. Materiaali on läpivärjättyä pvc-muovia, joka UV-suojauksen ja erilaisten yhdisteiden ansiosta on saatu erittäin säänkestäväksi.

Vinyyliverhouksen käyttökohteet

Vinyyliverhousta voidaan käyttää sekä korjaus- että uudisrakentamisessa:

  • omakotitalot
  • rivitalot
  • kerrostalot
  • julkiset rakennukset
  • maatalousrakennukset
  • eläinsuojat
  • sekä ulko- että sisäverhoukset

Miksi valita vinyyliverhous?

Vinyyliverhous on ympäristöään ajattelevan ihmisen valinta. Kestävyytensä ja huoltovapautensa ansiosta se tukee kestävän kehityksen periaatetta. Tiiviinä materiaalina se myös suojaa rakennusta parhaiten ulkoa tulevilta säärasituksilta. Tulevina vuosina tämän merkitys vain korostuu. Kustannustehokkuus on myös yksi vinyyliverhouksen eduista. Koska se ei vaadi minkäänlaista huoltoa, sen ylläpitokustannukset ovat erittäin pienet. Vinyyliverhottu talo säilyttää kauneutensa vuosikymmenestä toiseen.

Katso lisää vinyyliverhous.fi Internet-sivuilta:

Vinyyliverhous.fi

tai valmistajan sivuilta:

gentek

Usein kysyttyä

Homehtuuko talo?

Tuulettuvan rakenteensa ansiosta vinyyliverhottu talo hengittää. Todellisuudessa tiiviinä materiaalina se suojaa rakennusta ulkoa tulevilta säärasituksilta ja näin ehkäisee kosteusvaurioita. Talo ei siis homehdu!

Kestääkö pakkasta?

Vinyyliverhousta on käytetty Kanadassa jo 50 vuoden ajan. Valmistaja takaakin, että vinyyliverhous kestää pakkasta jopa -50°C saakka.

Haalistuuko?

Läpivärjäyksen ja UV-suojauksen ansiosta vinyyliverhouksen haalistuminen on erittäin vähäistä. Koska värit ovat hillittyjä niiden haalistumista on vaikea ihmissilmin todeta.

Entä jos rikkoutuu?

Vinyyliverhous on erittäin joustava ja iskunkestävä materiaali, eikä se näin ollen rikkoudu kovin helposti. Jos kuitenkin näin käy, rikkoutunut levy on helppo vaihtaa vaikka keskeltä seinää.

Likaantuuko helposti?

Vinyyliverhouksen pinta on likaa hylkivä, joten sade pitää pitkälti huolen puhdistuksesta. Tarvittaessa vinyyliverhottu pinta voidaan pestä esim. painepesurilla tai pesusienellä ja vesihuuhtelulla. Pesuaineena voidaan käyttää esim. astianpesuainetta.

Onko paloturvallinen?

Vinyyliverhous.fi™ on ainoa Suomessa VTT:n tutkima vinyyliverhousmateriaali. Sillä on VTT:n paloluokitus. Syttymisen ehkäisy on ensimmäinen vaihe palon torjunnassa. PVC on itsestään sammuva ja sillä on hyvät palonkesto-ominaisuudet. Rakennusmateriaalina PVC:n palamiskäyttäytyminen on testattu. Kova PVC ei pala yksinään. Kun siihen kohdistetaan voimakas liekki – se syttyy, mutta sammuu nopeasti, kun liekki poistetaan. Sen itsesyttymislämpötila on n. 450 C, eli syttyvyys verrattuna puuhun on heikko. Vinyyliverhous.fi™ on paloturvallinen (VTT:n testausseloste RTE 10750/98, Concord vaakapaneeli). Syttymisherkkyysluokka/palonlevittämisluokka 1/-. Tarkista luokkavastaavuus alueesi pelastusviranomaiselta.

Mitä eroa on eri maissa valmistetuilla vinyylipaneeleilla?

Sääolosuhteet vaihtelevat eri maissa etelän lämmöstä pohjoisen pakkasiin. Kussakin maassa valmistetaan verhoukset paikallisten vaatimusten ja olosuhteiden mukaan. Esim. Kanadassa on käytössä huomattavasti vaativammat laatustandardit kuin USA:ssa. Kanadalaisessa standardissa testataan mm. iskunkestävyys pakkasessa, jota USA:n vaatimuksissa ei ole. Gentek-Vinyyliverhousi™ ylittää ko. laatustandardin vaatimukset. Kanadan sääolosuhteet ovat vastaavat (ja jopa kovemmat) kuin Suomessa, joten Kanadassa valmistettu Vinyyliverhous™ soveltuu hyvin myös Suomen sääolosuhteisiin. Gentek-Vinyyliverhouksella on erinomainen iskunkestävyys myös pakkasella.

Miten lisäeristys kannattaa tehdä?

Talon lisäeristyksen voi periaatteessa tehdä joko sisä- tai ulkopuolelle. Ulkopuolisen lisäerityksen etuna on, että väliseinien ja välipohjien kohdalle ei jää kylmäsiltoja. Taloissa joissa eristeenä on esim. sahanpuru tulee lisäetuna se, että olemassa oleva purueriste saadaan lämpimäksi ja kuivemmaksi, jolloin myös sen lämmöneristävyys paranee. Jos rakennus lisäeristetään sisäpuolelta on vaikutus päinvastainen.

Markkinoilla on myös valmiiksi eristettyjä vinyyliverhouslevyjä. Miten ne toimivat?

Ulkoverhouksen ja eristetyn seinärakenteen välissä on ehdottomasti oltava ulkoilmaan yhteydessä oleva tuuletusrako. Tämä korostuu rintamamiestyyppisissä taloissa, koska niissä ei useinkaan ole höyrynsulkua tai se on tehty materiaalista joka läpäisee kosteutta (esim. tervapaperi). Jos taas lisäeristys on tuuletusraon ulkopuolella, on lisäeristys käytännössä hyödytön koska ulkoilma virtaa tuuletusraossa. Jos em. rakenteeseen laitetaan höyryä läpäisemätön lisäeriste/ulkoverhous ilman tuuletusrakoa, tiivistyy rakenteesta tuleva kosteus seinärakenteen sisään ja vaurioittaa sen. Valmiiksi eristetyt vinyyliverhouslevyt eivät siis sovellu Suomen ilmasto-olosuhteissa käytettäväksi.

Onko sinulla kysymyksiä Vinyyliverhouksesta?

Lähetä kysymyksesi meille Yhteydenottolomakkeella.

Väri vaihtoehdot

Seuraavat mallit ovat vinyyliverhouspaneelien varastovärit. Tilauksesta saatavilla myös muita värejä.

varit2

Jo vuodesta 2000 lähtien, asennustakuu aina 5 vuotta!