Vinyyliverhous

Aito kanadalainen vinyyliverhous oman maahantuonnin kautta!

Suunnittelusta toteutukseen - takuutyönä!

Mitä se on?

Vinyyliverhous on täysin huoltovapaa rakennusten ulkoverhousmateriaali. Vinyyliverhousta on maailmalla käytetty jo yli 60 vuoden ajan ja Suomestakin löytyy yli 50 vuotta vanhoja vinyyliverhottuja taloja. Pohjois-Amerikassa se on yleisin verhousmateriaali pientaloissa.

Ulkonäöltään vinyyliverhous muistuttaa peittomaalattua lautaa. Se on kuitenkin huomattavasti kestävämpi ja helppohoitoisempi. Vinyyliverhouksen kestävyys perustuukin sen ainutlaatuiseen rakenteeseen. Materiaali on läpivärjättyä pvc-muovia, joka UV-suojauksen ja erilaisten yhdisteiden ansiosta on saatu erittäin säänkestäväksi.

Vinyyliverhouksen käyttökohteet

Vinyyliverhousta voidaan käyttää sekä korjaus- että uudisrakentamisessa:

  • omakotitalot
  • rivitalot
  • kerrostalot
  • julkiset rakennukset
  • maatalousrakennukset
  • eläinsuojat
  • sekä ulko- että sisäverhoukset

Miksi valita vinyyliverhous?

Vinyyliverhous on ympäristöään ajattelevan ihmisen valinta. Kestävyytensä ja huoltovapautensa ansiosta se tukee kestävän kehityksen periaatetta. Tiiviinä materiaalina se myös suojaa rakennusta parhaiten ulkoa tulevilta säärasituksilta. Tulevina vuosina tämän merkitys vain korostuu. Kustannustehokkuus on myös yksi vinyyliverhouksen eduista. Koska se ei vaadi minkäänlaista huoltoa, sen ylläpitokustannukset ovat erittäin pienet. Vinyyliverhottu talo säilyttää kauneutensa vuosikymmenestä toiseen.

Katso lisää vinyyliverhous.fi Internet-sivuilta:

Vinyyliverhous.fi

tai valmistajan sivuilta:

gentek

Usein kysyttyä

Homehtuuko talo?

Tuulettuvan rakenteensa ansiosta vinyyliverhottu talo hengittää. Todellisuudessa tiiviinä materiaalina se suojaa rakennusta ulkoa tulevilta säärasituksilta ja näin ehkäisee kosteusvaurioita. Talo ei siis homehdu!

Kestääkö pakkasta?

Vinyyliverhousta on käytetty Kanadassa jo yli 60 vuoden ajan. Valmistaja takaakin, että vinyyliverhous kestää pakkasta jopa -50°C saakka.

Haalistuuko?

Läpivärjäyksen ja UV-suojauksen ansiosta vinyyliverhouksen haalistuminen on erittäin vähäistä. Koska värit ovat hillittyjä niiden haalistumista on vaikea ihmissilmin todeta.

Entä jos rikkoutuu?

Vinyyliverhous on erittäin joustava ja iskunkestävä materiaali, eikä se näin ollen rikkoudu kovin helposti. Jos kuitenkin näin käy, rikkoutunut levy on helppo vaihtaa vaikka keskeltä seinää.

Likaantuuko helposti?

Vinyyliverhouksen pinta on likaa hylkivä, joten sade pitää pitkälti huolen puhdistuksesta. Tarvittaessa vinyyliverhottu pinta voidaan pestä esim. painepesurilla tai pesusienellä ja vesihuuhtelulla. Pesuaineena voidaan käyttää esim. astianpesuainetta.

Onko paloturvallinen?

Vinyyliverhous on usein huomattavasti paloturvallisempi vaihtoehto kuin perinteinen puuverhous. Kun puuverhous syttyy, se jatkaa palamista itsestään. Lisäksi se syttyy ulkopuolisesta vaikutuksesta suhteellisen helposti. Sen sijaan vinyyliverhous ei syty kovin helposti eikä se pala itsessään. Se vaatii aina jotain muuta palavaa materiaalia, joka ylläpitää paloa. Käytännössä siis on usein niin, että mikäli vinyyliverhotussa talossa syttyy tulipalo, se myös sammuu nopeasti koska vinyyli ei ylläpidä paloa. Tästä on meillä muutamia käytännön esimerkkejä Suomesta. Kummassakin tapauksessa vinyylin todettiin hillinneen paloa ja toisessa tapauksessa sen todettiin kenties ehkäisseen koko talon syttymisen. Vinyyliverhotuille seinille on tehty myös lukuisia testejä liittyen paloturvallisuuteen. Katso tästä yksi lukuisista testeistä.

Mitä eroa on eri maissa valmistetuilla vinyylipaneeleilla?

Sääolosuhteet vaihtelevat eri maissa etelän lämmöstä pohjoisen pakkasiin. Kussakin maassa valmistetaan verhoukset paikallisten vaatimusten ja olosuhteiden mukaan. Esim. Kanadassa on käytössä huomattavasti vaativammat laatustandardit kuin USA:ssa. Kanadalaisessa standardissa testataan mm. iskunkestävyys pakkasessa, jota USA:n vaatimuksissa ei ole. Vinyyliverhous.fi tuotteemme ylittää ko. laatustandardin vaatimukset. Kanadan sääolosuhteet ovat vastaavat (ja jopa kovemmat) kuin Suomessa, joten Kanadassa valmistettu Vinyyliverhous.fi soveltuu hyvin myös Suomen sääolosuhteisiin. Sillä on erinomainen iskunkestävyys myös pakkasella.

Miten lisäeristys kannattaa tehdä?

Talon lisäeristyksen voi periaatteessa tehdä joko sisä- tai ulkopuolelle. Ulkopuolisen lisäerityksen etuna on, että väliseinien ja välipohjien kohdalle ei jää kylmäsiltoja. Taloissa, joissa eristeenä on esim. sahanpuru tulee lisäetuna se, että olemassa oleva purueriste saadaan lämpimäksi ja kuivemmaksi, jolloin myös sen lämmöneristävyys paranee. Jos rakennus lisäeristetään sisäpuolelta, on vaikutus päinvastainen.

Markkinoilla on myös valmiiksi eristettyjä vinyyliverhouslevyjä. Miten ne toimivat?

Ulkoverhouksen ja eristetyn seinärakenteen välissä on ehdottomasti oltava ulkoilmaan yhteydessä oleva tuuletusrako. Tämä korostuu rintamamiestyyppisissä taloissa, koska niissä ei useinkaan ole höyrynsulkua tai se on tehty materiaalista, joka läpäisee kosteutta (esim. tervapaperi). Jos taas lisäeristys on tuuletusraon ulkopuolella, on lisäeristys käytännössä hyödytön koska ulkoilma virtaa tuuletusraossa. Jos em. rakenteeseen laitetaan höyryä läpäisemätön lisäeriste/ulkoverhous ilman tuuletusrakoa, tiivistyy rakenteesta tuleva kosteus seinärakenteen sisään ja vaurioittaa sen. Valmiiksi eristetyt vinyyliverhouslevyt eivät siis sovellu Suomen ilmasto-olosuhteissa käytettäväksi.

Onko sinulla kysymyksiä Vinyyliverhouksesta?

Lähetä kysymyksesi meille Yhteydenottolomakkeella.

Väri vaihtoehdot

Seuraavat mallit ovat vinyyliverhouspaneelien varastovärit. Tilauksesta saatavilla myös muita värejä. Katso muut värit täältä.

Jo vuodesta 2000 lähtien, asennustakuu aina 5 vuotta!